Laatste Competitie Wedstrijd 2010
De laatste competitie wedstrijd van het seizoen was er een die nog veel kanten uit kon; tussen nummer een en twee in de competitie zat maar 1 punt dus dit was nog spannend en voor plaats drie waren nog acht kandidaten die uitzicht hadden op het podium! Een week van tevoren had ik nog 2 dagen gezeten met mijn vaste vismaat Marco. Hij viste strak aan de overkant, ik in het midden. Veel maakte het niet uit maar wat wel opviel was dat je niet veel aanbeten kreeg, dus je moest scherp blijven vissen. Mais en boilies waren de aassoorten die de dikste vissen in het net brachten, beide aan een hair onder de haak.
We bespraken beiden nog dat het misschien wel verstandig was om een vaste stok uit te pakken omdat op casters en maden, en ook pieren, vooral voorn en baars werd gepakt. Allebei besloten we toch om onze favoriete hengel in te zetten, de feeder, en er volledig op te gokken om toch een dikke platten ergens in de wedstrijd te kunnen aanslaan….. Helaas, het was geen goede gok, de eerste aanbeet ging niet komen. Wat ik ook probeerde, pieren, casters, mais, boilies, flavour, dips, lange onderlijnen, kleine haakjes etc, etc: er kwamen geen beten. Gelukkig was ik niet de enige zonder vis en werd er over de hele linie slecht gevangen ( winnaar slechts 2,1 kg ! ) en kon ik de competitie van dit jaar afsluiten als 5e . Niet slecht als ik terug kijk en weet dat ik 5 wedstrijden terug nog 19e stond.
.
Belangrijkste is dat ik de leerpunten van dit jaar volgend jaar weer moet gebruiken om hoger in het klassement te kunnen eindigen. Zo ga ik zeker een paar sessies weiden aan het aas brengen en geen voer, meer met verschillende voer ingrediënten experimenteren en de inzet van boilies optimaliseren. Ik houd jullie op de hoogte!
Tip om je eigen vangsten te verbeteren: Houd een boekje bij waarin je alle belangrijke dingen opschrijft ook als je niet vangt ( of juist als je niet vangt! ). Zo kun je altijd leren wat je aan moet passen. Zelf houd ik altijd bij:
– voer
– aas
– weer
– stroming
– haken
– lijnen
– hoeveelheid aas in het voer
– enzovoort enzovoort
Uiteindelijk doe je daar je voordeel mee!
Nog een tip: als je iets verandert, verander dan niet ineens alles. Je weet dan niet waar het aan gelegen heeft. Ikzelf verander nogal eens van voer maar verander er niet gelijk alles aan, ik maak het bijvoorbeeld alleen schraler, of donkerder of plakkeriger maar de basis blijft gelijk. Ik houd dan de manier van vissen hetzelfde. Zo weet ik precies wat mij wel of niet geholpen heeft.
Ik hoop dat jullie de verslagen interessant hebben gevonden!
Ben Hakstege